Waar kun je airsoft doen in Nederland? (2023)

Airsoft is een spel waarbij twee (of meer) teams het tegen elkaar opnemen in een gesimuleerd gevecht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van airsoft wapens. Het spelen van airsoft is erg leuk voor iedereen die games als Call of Duty en Battlefield kan waarderen, of voor wie paintballen of lasergamen leuk vindt. Ook voor mensen die van schietsport houden of die het leuk vinden om een sport met veel uitdaging te beoefenen, is airsoft leuk om te doen. Wil je weten waar je deze sport kunt beoefenen? Of waar jij en je vrienden, collega’s of familie het tegen elkaar op kunnen nemen in een spannende strijd? Wij zochten het voor je uit.

Wat is airsoft?

Zoals hierboven al even kort beschreven, is airsoft een simulatie van een gevecht. Hierbij wordt het gezelschap in twee of meer teams gedeeld, waarna jullie het tegen elkaar op gaan nemen met zogenaamde airsoftwapens. Deze wapens zijn vaak replica’s van echte wapens, waardoor het gevoel van een realistisch gevecht wordt versterkt. De geweren schieten kleine plastic balletjes die biologisch afbreekbaar zijn. Deze balletjes worden ook wel BB’s (of bb’s) genoemd. Airsoft wordt vaak aan de hand van een missie en/of storyline gespeeld, waardoor het nog leuker is om het te doen.

Airsoft in Nederland

Lijkt het je superleuk om airsoft te doen? Dan kun je op flink wat plekken in Nederland terecht. Op sommige van deze plekken is het alleen mogelijk om uitjes te boeken voor groepen, terwijl je op andere plekken ook terechtkunt als je geen groepsuitje hebt. Op dit soort plekken kun je een keer mee met een NABV lid om kennis te maken met de sport, of je kunt een open dag bijwonen om te zien wat de sport precies inhoudt en wat ervoor nodig is om de sport te beoefenen. Voor mensen die het airsoften al langer doen en NABV lid zijn, worden er daarnaast regelmatig (Open) Skirms gehouden. In Nederland is het onder andere hier mogelijk om airsoft te doen:

1. Veluwe Airsoft | Hulshorst

Bij Veluwe Airsoft in Hulshorst is het mogelijk om airsoft te doen. Niet alleen kun je hier een arrangement boeken om de strijd met vrienden, collega’s of familie aan te gaan, maar ook mensen die graag een keer naar een open dag willen, of mee willen met een NABV lid om de sport te ervaren, kunnen hier terecht. Daarnaast ben je ook als ervaren airsofter meer dan welkom op een van de skirms.

Voor groepen

Ga je het als groep tegen elkaar opnemen? Dan heb je de keuze uit diverse pakketten en tijdsduren. De pakketten zijn onderverdeeld in Brons, Silver en Gold. Bij alle pakketten krijgt je een duidelijke briefing en een privé speelveld, zodat je niet met onbekenden hoeft te spelen. Je wordt uitgerust met een outfit en gezichtsbescherming. En krijgt een wapen en onbeperkt munitie. Als je voor de uitgebreidere pakketten gaat, krijg je daarnaast nog extra’s, zoals een tactical vest of een rookbom.

Kosten: De tarieven verschillen per pakket, maar voor het basispakket (Brons) zijn de kosten €27,50 p.p. voor 1 uur.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je terecht op de website van Veluwe Airsoft.

2. Balls & Arrows | Lelystad

Bij Balls & Arrows in Lelystad ben je voor zowel als lid van de NABV als als introducé van harte welkom. Bijna wekelijks worden er hier Open Airsoft Skirms georganiseerd. Tijdens zo’n open skirm speel je op een terrein van 150.000 m2. Hierbij ga je het in teams tegen elkaar opnemen tijdens het uitvoeren van uitdagende missies.

Voor groepen

Ook voor een uitje met een groep ben je hier aan het juiste adres. Zo zijn er speciale arrangementen voor bedrijven, die gepaard gaan met een workshop. Daarnaast is het ook met een groep vrienden of familie mogelijk om een paar uur te knallen. Hierbij heb je de keuze uit diverse arrangementen.

(Video) We flew to The NETHERLANDS to play Airsoft! (Airsoft Vlog) ft. @TOTALRECOILAIRSOFT

Kosten: Het Airsoft standaard arrangement (vanaf 8 personen) bestaat uit drie uur spelen en de huur van een basis set. Hiervoor betaal je 31 euro per persoon.

Wil je de andere arrangementen bekijken of meer informatie? Dan kun je op de website van Balls and Arrows terecht.

3. 3Division | Daarle

Bij 3Divsion in Daarle wordt iedere maand een evenement georganiseerd. Deze skirms sluiten allemaal op elkaar aan, waardoor er een doorlopende (en interessante) storyline is ontstaan. Als lid van de NABV of als introducé kun je meespelen. Hierbij krijg je bepaalde verantwoordelijkheden en taken en moet je er samen met je team voor zorgen dat de missie slaagt.

Voor groepen

Wil je graag met een groep komen? Dan is dit in de meeste gevallen mogelijk. Hiervoor kun je contact op nemen met de organisatie. Zij zullen je dan alles vertellen over de mogelijkheden en kosten.

Meer informatie over de skirms en mogelijkheden kun je vinden op de website van 3Division.

4. Gladiator Sports | Almere

Bij Gladiator Sports in Almere kun je allerlei toffe sporten beoefenen, waaronder ook airsoft. Ook kinderen vanaf 9 jaar zijn hier van harte welkom, waardoor je er ook voor een spectaculair kinderfeestje aan het juiste adres bent. Daarnaast wordt er ook regelmatig een Airsoft Open Skirm georganiseerd.

Voor groepen

Wil je graag met een groep vrienden spelen? Ook dan ben je hier aan het juiste adres. Alle spellen worden buiten gespeeld in speciaal ingerichte speelvelden met eigen thema’s. Tegen extra betaling kun je allerlei extra’s huren, zoals extra ammo of een speciale sniper suit. Alles om de ervaring zo echt en spannend mogelijk te maken.

Kosten: Voor 2 uur speeltijd (vanaf 6 personen) betaal je €28,50 per persoon. Ook is het mogelijk om het airsoften te combineren met een lunch of BBQ.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Check dan de website van Gladiator Sports.

5. Airsoft Adventures (Paintballworld) | Arnhem

Ook in Arnhem kun je terecht als je graag wilt airsoften, namelijk bij Airsoft Adventure. Op deze indoor locatie wordt iedere zondag een Open Skirm georganiseerd. Hier kun je als lid van NABV komen spelen met je eigen uitrusting, of airsoft een keertje komen uitproberen als je interesse in de sport hebt.

Voor groepen

Wil je graag met een groep komen spelen? Dan is dit mogelijk. Hierbij heb je de keuze uit diverse arrangementen, speeltijden en opties. Tijdens het spel heb je een duidelijke missie of opdracht, waarbij je als team moet samenwerken om te winnen.

Kosten: Een uur airsoft spelen kost je hier €37,95 per persoon. Dit is mogelijk vanaf 8 personen. Houd er rekening mee dat de minimumleeftijd hier 18 jaar is.

Op de website van Paintballworld vind je alle informatie over de mogelijkheden en kosten.

(Video) Travelling to The Netherlands with your airsoft replica?

6. Airsofters | Diverse locaties

Airsofters heeft verschillende locaties in Nederland waar je kunt airsoften. Zo hebben ze onder andere het 9 hectare grote Kingstown nabij Assen, waar je speelt op een zeer divers speelveld. Zo zul je door bossen en over bruggen bewegen, en op een verlaten bungalowpark spelen. Daarnaast hebben ze ook Kings Forest in Valburg. Dit is een kleiner terrein met obstakels, bunkers en bos.

Voor groepen

Wie met een groep wil komen airsoften op een van de locaties van Airsofters, kan daarvoor verschillende arrangementen boeken. Het boeken van een van deze arrangementen is mogelijk vanaf 8 personen.

Kosten: 2 uur airsoften kost bij Airsofters 60 euro per persoon. Dit is inclusief onbeperkt BB’s en een leger overall.

Meer informatie over de locaties, arrangementen en de speltypes kun je op de website van Airsofters vinden.

Andere plekken waar je airsoft kunt doen

Bovenstaande plekken zijn natuurlijk niet de enige in Nederland waar je airsoft kunt doen. Ook op de volgende plekken is het beoefenen van deze sport mogelijk:

  1. Airsoft Events in Montfoort
  2. Let’s Airsoft in Leeuwarden
  3. RSL Assendelft in Assendelft
  4. Running the Target in Den Haag

Meer informatie over bovenstaande plekken, de speelvelden, arrangementen, prijzen en mogelijkheden, kun je op de websites van de organisaties vinden.

Airsoften in Nederland

In Nederland is het op een hoop plekken mogelijk om airsoft te doen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een van de vele Open Skirms die wekelijks of maandelijks georganiseerd worden, maar je kunt ook een uitje met je vrienden of collega’s boeken, waarbij je het tegen elkaar op gaat nemen in een spannende strijd met diverse opdrachten en missies. De mogelijkheden en kosten voor zo’n uitje verschillen per locatie. Daarnaast ligt het ook aan de locatie of je binnen of buiten zult spelen. Meer informatie over alle mogelijkheden, de skirms die georganiseerd worden en de prijzen voor het airsoften, kun je vinden op de websites van de organisaties. Ben je op zoek naar andere locaties waar je airsoft zou kunnen doen? Dan kun je die online vinden.

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

  • De beste plekken voor indoor paintball in Nederland

Waar kun je airsoft doen in Nederland? (3)

Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

(Video) Airsoft in Nederland | Zo Word Je Lid Van De NABV! (2022)

FAQs

Waar kun je airsoft doen in Nederland? ›

Verder doet airsoft door de kleinere balletjes minder pijn dan de verfballen van paintball. Ook kunnen de airsoft replica's verder schieten. Airsoft is hierdoor vaak tactischer dan paintball. Ook duren de potjes(missies) langer en kan je vaak onbeperkt weer tot leven komen.

Wat kost een dagje Airsoften? ›

#13 Wat zijn de kosten voor airsoften?
Alle Airsoft arrangementen zijn inclusief:
1 uur Airsoft€29,00 p.p.
2 uur Airsoft€34,00 p.p.
3 uur Airsoft€39,00 p.p.
Huur Ghillie Suit€15,00Huur Ghillie suit en sniper wapen voor één game
2 more rows

Kan airsoft pijn doen? ›

Verder doet airsoft door de kleinere balletjes minder pijn dan de verfballen van paintball. Ook kunnen de airsoft replica's verder schieten. Airsoft is hierdoor vaak tactischer dan paintball. Ook duren de potjes(missies) langer en kan je vaak onbeperkt weer tot leven komen.

Wat heb je nodig om te kunnen Airsoften? ›

Het minimale wat je nodig hebt om te beginnen met airsoft is een veiligheidsbril en een apparaat. De bril is verplicht en zonder replica begin je natuurlijk weinig. Als je wilt mag je in je gewone kleren airsoften. Natuurlijk camoufleert dat niet heel erg lekker en zal je sneller opvallen.

Is een airsoft gun legaal in Nederland? ›

Nee, het bezit van airsoftapparaten is in principe verboden. Alleen als je lid bent van de Nederlandse Airsoft- en Belangen Vereniging en 18 jaar of ouder bent, dan mag je een airsoftwapen hebben voor de beoefening van de airsoftsport.

Waar mag ik airsoften? ›

Als je lid bent van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) en je houdt je aan de regels, is een airsoftwapen toegestaan. Maar ook hiervoor geldt dat het niet in publieke ruimtes gebruikt mag worden. Houd er dus rekening mee dat je niet met je airsoftpistool op de openbare weg mag komen.

Hoe hard mag je schieten airsoft? ›

De FPS limieten zijn maximaal 1.2 joule voor alle airsoftapparaten behalve voor een single action bold sniper (Die met de hand moet worden herladen), hiervoor geldt 2.3 joule en de semi automatische DMR (Single shot only mogelijk!) hier geldt een limiet van 1.7 joule voor.

Doet airsoft meer pijn als paintball? ›

Airsoft doet over het algemeen minder pijn. Bij airsoft speel je met biologisch afbreekbare plastic balletjes van 6mm. Deze worden BB's benoemd. Deze kogels zijn een stuk kleiner dan de paintball kogels (verfballetjes) en doen minder pijn als je ze tegen je aan krijgt geschoten.

Hoe oud moet je zijn om airsoft te doen? ›

In Nederland is de minimale leeftijd voor airsoft wettelijk vastgesteld op 18 jaar. In België is de minimale leeftijd voor airsoft wettelijk vastgesteld op 18 jaar. Het is niet toegestaan om onder die leeftijd deel te nemen aan het airsoft bij Fundustry.

Hoe duur is een airsoft vergunning? ›

Om de airsoftsport te mogen beoefenen heb je namelijk een 'vergunning' nodig. Dit houdt in dat je geregistreerd bent bij de NABV en een NABV pas hebt. Dit kost je €72 per jaar, met eenmalige kosten van €15.

Hoeveel FPS mag een airsoft Nederland? ›

Airsoft apparaten mogen een mondingsenergie van 3,5 Joule hebben (ongeveer 600FPS). De meeste velden hanteren echter een limiet van 360 fps MAX voor AEG's, en 500 fps voor snipers. 7. De erkende wapenhandel moet ook een register bijhouden wie airsoftapparaten koopt.

Kan ik een airsoft wapen kopen zonder NABV? ›

Als je geen NABV lid bent, mag je geen airsoftapparaten meer voorhanden hebben.

Hoe duur is airsoft als sport? ›

Om te beginnen ben je dus zo'n 300 tot 600 euro kwijt, afhankelijk van wat je wilt. Hopelijk heb je nu een idee van wat je ongeveer kwijt zal zijn. De bovenstaande kosten gelden vooral voor een beginner. Veel mensen die al langer spelen zijn vaak wel duizenden euro's kwijt aan de sport.

Hoeveel FPS mag een airsoft België? ›

Max 350 FPS met een marge van 10 FPS. Tijdens bepaalde speltypes is Full-auto toegestaan (zal meegedeeld worden door de marshall). Replica's worden te allen tijde gehanteerd en vervoerd volgens de Belgische wet op de wapendracht. Camouflagekledij wordt enkel in de kleedruimte aan-en uitgedaan.

Kan je op de sport airsoft? ›

Toch heeft de NABV (de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging) via een petitie voor elkaar gekregen dat airsoft wapens beperkt legaal zijn geworden voor sportdoeleinden. Hier zijn echter wel strikte regels aan verbonden. Zo moet je minimaal 18 zijn, een verklaring omtrent gedrag (VOG) hebben en lid zijn van de NABV.

Hoe lang duurt airsoften? ›

1. Een gemiddeld "Potje" airsoft duurt ongeveer van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Hoeveel kost het om te gaan paintballen? ›

Paintball PackagesPrijs p.p.
Junior Ranger (incl. 200 paints)29,50*
Junior SWAT (incl. 300 paints)34,50*
Junior paintball toeslag volwassenen3,00
Kinderpaintball (incl. 100 paints)19,95*
143 more rows

Videos

1. Je eerste airsoft replica, hoe kies je die?
(Airsoft Club Nederland)
2. Wat heb je nodig om te beginnen met airsoft?
(Airsoft Club Nederland)
3. Airsoften voor kinderen
(Omroep Flevoland)
4. AIRSOFTEN TEGEN DE POLITIE!
(GOVERT SWEEP)
5. Politie: ga niet met nepwapens de straat op, je speelt met je leven
(NOS)
6. Wapens: hoe zit dat?
(Politie Eenheid Midden-Nederland)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated: 26/05/2023

Views: 6119

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.